UŞAK İL MEM ARGE

GSB - Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrısı

GSB - Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrısı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Lise ve Üniversite’de okuyan gençlere yönelik olarak özel bir çalışma başlatıldı. “Genç Fikirler Genç Projeler” sloganıyla yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrısı kapsamında gençlerin “Sağlıklı Yaşam ve Spor”, “Kültür ve Sanat”, “Yenilikçi Fikirler” başlığı altındaki projelerine maddi destek verilecek.

Başvuruların 9 -23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilebileceği proje ile gençlerin sanal gündemlerin, sanal dünyaların esaretinden çıkarılarak, sağlıklı, verimli ve üretken bir hayata katılımının sağlanması amaçlanıyor.

“Genç Fikirler Genç Projeler” sloganıyla yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrısında gençlerin üç başlıktaki projelerine
“Sağlıklı Yaşam ve Spor”, “Kültür ve Sanat” ve “Yenilikçi Fikirler” maddi destek verilecek. Programın odağında gençler olduğu için, tasarlama ve uygulama aşamalarında gençlerin yer alması Bakanlık açısından büyük önem arz ediyor.

“Sağlıklı Yaşam ve Spor”

Sağlıklı Yaşam ve Spor başlığında, öğretim kurumları bünyesinde gerçekleştirilecek sportif faaliyetleri içeren, Sporun günlük yaşamın bir parçası haline gelmesine katkı verecek, sporda şiddetin engellenmesine yönelik katkı verecek, gençlerin geleneksel spor dalları ile tanışmasını sağlayacak, dezavantajlı gençlerin sportif aktiviteler yoluyla sosyal hayata katılımlarını artırmayı amaçlayan ya da rol model niteliğinde başarılı sporcularla bir araya gelmesini sağlayacak projelere öncelik verilecek. Böylece, hem sporun birleştirici gücü ön plana çıkarılmış olacak hem de bedenen ve ruhen sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunulacak.

“Kültür ve Sanat”

Kültür ve Sanat alanında, gençlerin bu alandaki faaliyetlere ilgisini ve erişim imkânlarını arttırmayı, kültür ile sanatı günlük hayata ve dezavantajlı bölge ve gençlere taşımayı amaçlayan, alanında rol model olarak kabul edilen sembol isimleri, fikir adamlarını ya da eserlerini merkeze alan projeler desteklenecek. Unutulmaya yüz tutmuş ya da yaşayan geleneksel sanatların tanıtılmasını amaçlayan, gençlerin kısa film, tiyatro gösterisi gibi sanatsal üretim yapmalarını ve ürünlerini akranlarıyla birlikte sergilemelerini ya da yarışmalarını sağlayacak projelere de öncelik verilecek.

“Yenilikçi Fikirler”

Son dönemde daha fazla ön plana çıkan bir konu olan “Yenilikçi Fikirler” başlığı da program kapsamına alındı. Gençlerin bilimsel gelişmelere ve teknolojik değişimlere kolay adaptasyon sağlamasından yola çıkarak, programda gençlerin değişim ve gelişime açık niteliklerinin Türkiye’nin kalkınma sürecine kanalize edilmesinin hayati önemi vurgulanıyor. Bu çerçevede, gençlerin yenilikçi fikirlere ilgisini ve fikirlerini hayata geçirme imkânlarını arttırmayı ve hayata geçirdiği yenilikçi fikirlerle üretime, teknolojiye, ekonomiye vb. katkı sağlamış rol model kişilerle gençleri bir araya getirerek deneyim aktarımını amaçlayan projeler öncelikli olacak. Yine, gençlere yönelik kodlama, programlama, robotik vb. eğitimler verilerek bu alanda ürün oluşturmalarını amaçlayan ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesinde geri dönüşüm malzemelerinin kullanımı yoluyla sağlıklı çevre bilincine katkı sağlayan projelere de öncelik verilecek.

Proje destek programına katılım şartları

Proje destek programına, Üniversitelerdeki Gençlik Toplulukları ve Resmi Ortaöğretim Kurumlarındaki (Lise) Gençlik Grupları proje teklifinde bulunabilecek.

Gençlik Toplulukları ve Gençlik Grupları en az 5, en fazla 10 öğrenciden oluşacak. Başvuru Üniversite ve Lise yetkilileri tarafından yetkilendirilen bir genç tarafından yapılabileceği gibi bir öğretmen ya da öğretim üyesi tarafından da yapılabilecek.

Program kapsamında “Sağlıklı Yaşam ve Spor”, “Kültür ve Sanat” ve “Yenilikçi Fikirler” alanlarında sunulan projelere 5.000 TL – 20.000 TL arasında mali destek verilmesi planlanıyor.

Proje başvurularının alınmasına 09 Nisan 2018 tarihinde saat 09.00’da başlanacak ve başvuru süreci 23 Nisan 2018 tarihi saat 24.00’e kadar devam edecek. 

Program Kılavuzu Bakanlık internet sitesinde 30 Mart tarihinde yayımlandı. Bu sürede gençlerin Kılavuzu dikkatle incelemeleri öneriliyor.

Bürokratik süreçlerin hızlandırılması için Proje başvuruları Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi üzerinden elektronik ortamda alınacak. Yine bu amaçla, başvuru formu ve ekleri ile diğer evraklar sadece desteklenen projelerin sahiplerinden istenerek, zaman kaybının önlenmesi ve bürokratik süreçlerin azaltılması amaçlandı.

Proje teklifleri hazırlanmadan ve başvuru yapılmadan önce söz konusu Program Kılavuzu’nun dikkatle incelenmesi önerilmektedir.

Kaynak

Alıntı:https://www.ab-ilan.com/genclik-projeleri-destek-programi-2018-i-ozel-cagrisi/ 

GSB - BAKANLIK DUYURUSU

GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA, ÜNİVERSİTE - GENÇLİK TOPLULUKLARI İLE RESMİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARI (LİSE) - GENÇLİK GRUPLARINA YÖNELİK PROJE TEKLİF ÇAĞRISINA ÇIKILMIŞTIR

 

Bakanlığımız tarafından gençlerimiz için daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak, gençlerimizin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde proje teklif çağrısına (2018 – I Özel Çağrı) çıkılmıştır.

 

Programa, Üniversitelerde Gençlik Toplulukları, resmi ortaöğretim kurumlarında Gençlik Grupları proje teklifinde bulunabilecektir.

 

Program kapsamında “Sağlıklı Yaşam ve Spor”, “Kültür ve Sanat” ve “Yenilikçi Fikirler” alanlarında sunulan projelere 5.000 TL - 20.000 TL arasında mali destek verilmesi planlanmaktadır.

 

Proje başvuruları Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi (https://gpdp.gsb.gov.tr/) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. 

 

Proje başvuruları 09 Nisan 2018 tarihinde saat 09.00’da başlayacak ve başvurular 23 Nisan 2018 tarihi saat 24.00’e kadar alınacak olup, Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi başvuru başlangıç tarihine kadar kapalı olacaktır.

 

Proje başvurusu yapılabilmesi için öncelikle proje koordinatörünün e-devlet sistemine kayıt olması gerekmektedir. 

Proje teklifleri, başvuruların Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi üzerinden elektronik ortamda tamamlanması ve başvuruyu yapan koordinatör tarafından onaylanması halinde değerlendirmeye alınacaktır.

 

Başvuru formu ve ekleri, başvuru aşamasında elden ya da posta yoluyla Bakanlığa ayrıca teslim edilmeyecektir. Bakanlık tarafından projenin desteklenmesinin uygun bulunması durumunda proje yürütücüsüne bilgi verilecek ve Proje Destek Sözleşmesinin imzalanması için gerekli belgeler talep edilecektir.

 

Proje teklif çağrısının kapsamı, kimlerin başvuru yapabileceği, proje desteğinin alt ve üst limitleri, talep edilen belgeler ve Programa ilişkin diğer hususlar Program Kılavuzu’nda yer almaktadır. 

 

Proje teklifleri hazırlanmadan ve başvuru yapılmadan önce söz konusu Program Kılavuzu’nun dikkatle incelenmesi önerilmektedir. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

Program Kılavuzu için lütfen tıklayınız.


Cumhuriyet Mh. İbrahim Tahtakılıç Cd. No.45/1 Oda No.43 Uşak, TÜRKİYE - 0090 276 280 6400

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.