UŞAK İL MEM ARGE

Uşak İli Ortaöğretim Kurumlarının Proje Yazma ve Yürütme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

Uşak İli Ortaöğretim Kurumlarının Proje Yazma ve Yürütme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

“Uşak İli Ortaöğretim Kurumlarının Proje Yazma ve Yürütme Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi”

 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesi ve 11 Kalkınma Ajansının işbirliği ile Ajanslara bağlı bölgelerdeki 39 ilde, yaklaşık 1200 öğretmenimize Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi (PCM) verilmesi planlanmıştır. 1 Ekim - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek eğitimlerde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü´ne bağlı okullarda görevli öğretmenlerimizin temel proje eğitimine katılarak proje kavramını yakından tanımaları ve kendi okullarında proje üretmeleri beklenmektedir. Okulların proje kapasitesinin artırılmasına destek olacak bu çalışma ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Kalkınma Ajanslarının da bir araya gelmesi ve bu yolla kurumlar arası işbirliğinin de geliştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmiştir. 

Yapılan planlama çerçevesinde Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı´na sunulan Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen "Uşak İli Ortaöğretim Kurumları´nın Proje Yazma ve Yürütme Kapasitesinin Geliştirilmesi" adlı projemiz 11.12.2017 tarihi itibari ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Bülent ŞAHİN´in açılış konuşmasıyla uygulanmaya başlamıştır ve 15.12.2017 Cuma gününe kadar devam etmiştir. Eğitimler Ali Yılmaz tarafından verilmiştir ve 33 kursiyerimiz faydalanıcı olmuştur. Söz konusu eğitime ilimiz genelindeki ortaöğretim kurumlarımızdan öğretmenlerimiz katılımcı olarak seçilmiştir. Projemiz MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü´nün Zafer Kalkınma Ajansı işbirliği ve protokolü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından organize edilmiştir. Kursiyer öğretmenlerimize, fon sağlayıcısı kurumlarımıza, Uşak Öğretmenevi´ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Eğitimde, Zafer Kalkınma Ajansının yapısı, destek programları, KAYS online sistemine giriş, AB ve diğer fon kaynakları, TÜBİTAK Destekleri ve hibe programlarının nasıl takip edileceği gösterildi. Katılımcılar gruplara ayrılarak proje fikri geliştirme çalışmaları yaptı. Proje Döngüsü Yönetimi metodu ile grup çalışmalarında sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi ve strateji analizi yapılarak gruplar sunumlarını gerçekleştirdi. Bütçe ve faaliyet planı uygulamalı olarak gösterilerek gruplar örnek faaliyet paketleri ile bütçe sayfalarını hazırlayarak sunumlarını gerçekleştirdi.

Eğitimde, gençlerin teknolojiyi ölçülü ve bilinçli kullanmaları, öğrencilerin ve gençlerin sosyal hayata entegrasyonu, lise çağında öğrenme zorluğu çeken öğrencilere yönelik yeni metotlar geliştirme, okullarda zararlı alışkanlıkları olan öğrencileri sosyal hayata adapte etme, ilimizde yiyecek ve içecek sektöründen mezun olan öğrencilere girişimcilik becerileri kazandırma konuları hakkında projeler hazırlandı.   

 

Ayrıca eğitimde Erasmus+ programları hakkında da bilgi verildi. Turna online sistemi ve ECAS katılımcı girişi uygulamalı olarak gösterildi. Erasmus+ Okul Eğitimi sunumu detaylı olarak anlatılarak, daha önce hazırlanmış KA1 başvuru formu gösterilerek, dış değerlendirme uzmanının proje hakkında yorumları katılımcılarla paylaşıldı.

19-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-201719-12-2017

Cumhuriyet Mh. İbrahim Tahtakılıç Cd. No.45/1 Oda No.43 Uşak, TÜRKİYE - 0090 276 280 6400

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.